Cum știu când este timpul să apelez la psihoterapie?

A merge la ședințe de psihoterapie este o alegere personală. Insa, oare ce ne face sa ne dam seama ca este timpul sa apelam la psihoterapie?

A cere ajutor nu înseamnă că ești slab, ci că ești destul de puternic să îți recunoști propriile limite.

Dr. Kevin Gilliland

De ce să apelăm la psihoterapie?

Cu totii ne enervam sau avem zile mai triste. Important cat de des sau cat de intens simtim acest lucru. Mai mult decat atat ar fi important de observat daca aceste sentimente ne afecteaza sau modifica semnificativ capacitatea de a functiona zilnic. Sentimentele dese de furie sau tristete pot reprezenta si ele un motiv pentru a merge la psihoterapie, intrucat in spatele acestora se pot afla diferite traume nerezolvate.

Starile de anxietate sunt motive foarte importante pentru a decide sa mergem la psihoterapie deoarece ele pot creste in intensitate ducand la atacuri de panica care necesita interventie terapeutica. Insa, nerezolvate, aceste sentimente intense pot deveni in timp paralizatoare si pot duce la evitarea   anumitor lucruri sau situatii.

Pierderea unei fiinte dragi fie prin deces, fie prin despartire sau pierderea unui job, ne pot destabiliza emotional si ne pot afunda intr-o tulburare de dispozitie care ne poate afecta pe termen scurt sau lung fiind nevoie de ajutor psihologic.

De cele mai multe ori credem ca aceste simptome vor disparea de la sine, insa nu se intampla mereu asa ci amplificandu-se acestea ajung sa ne afecteze relatia cu cei din jur, ritmul normal de functionare si mai mult decat atat se poate ajunge in anumite situatii  la pierderea sinelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne!
1
Ai nevoie de ajutor?
Scrie-ne!
Salut,
Suntem aici pentru a te ajuta!